Jeg kan få mig selv til næsten hvad som helst, hvis bare der venter en lidt overdrevent stor is på mig i den anden ende

Til et oplæg om stress og autisme fik vi et godt råd af den ikke-autistiske oplægsholder: Vi skal spise sundt, og vi skal prøve at forstå den sunde mad i sig selv som belønning. Hendes eksempel var så en chiagrød, som hun med nydelse spiser hver morgen og som gør, at hun føler sig sund og glad.

Jeg mangler altså lige det der overskud, der ville gøre at jeg kunne nå flere end de øverste 3 ting på min prioriteringsliste. Det er også egentlig mere en overlevelsesliste, og et af de 3 punkter er sikkert at tage bad eller vaske tøj eller andre ting, man ikke kan undgå.

Men jeg kan altså tit motivere mig selv til at spise sundt og til at bevæge mig, og det dukker så ikke en gang op på min overlevelsesliste som en opgave, for den sniger sig ind under sjov og fornøjelser, som ikke koster kræfter, men som giver energi: Hvis bare jeg får en is, som egentlig er lidt for stor i forhold til hvad jeg ville have fortjent efter opgaven.

Hvis jeg for hver 10. grøntsag, jeg spiser, må købe mig en hvid-chokolade-lakrids-citron-is fra Ismageriet (helst med flødeskum og flødebolle), så er vi altså godt kørende. Hvis jeg hver gang, jeg  går til fods på arbejde i stedet for at tage bussen, og når jeg så også går til fods på vej tilbage,  må få mig en cremet lakrids-is med softice på toppen og krymmel, så er beslutningen taget. Jeg går.

Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, når jeg i øvrigt har tid nok til at gå eller til at komme forbi Ismageriet efter min 10. grøntsag, og jeg ikke ligger flad på sofaen og ikke kan rette mig selv op igen. Men på de gode dage er det en udmærket strategi. Og det fungerer i øvrigt også med LaGlace-Lagkage.

AmgerIsMageriet

Det var så også det samme oplæg som lå bag mine tanker om neurotypiske og neurodivergente mennesker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s