Kiks og belønning hos os

Min datter har ingen diagnose. Og det er uvist, om hun nogensinde vil eller skal få en. Men det forhindrer ikke hendes hjerne i at fungere på mange måder rigtigt meget som min egen hjerne. Og jeg kan snyde mig selv til rigtig meget og kan få mig selv til næsten alt, hvis bare jeg har en tilstrækkelig stor belønning på plads, som gør mig glad nok.

Vi har fundet en bestemt slags honningkiks, som har alt for mange kalorier og er alt for sød og smager af honning og er bare så dejlig. Min datter er meget, meget glad for den. Den blev kaldt lortekiks herhjemme, for den kunne hun få, dengang hun lærte at lave lort på toilettet.

Keks

Men i takt med, at det blev nemmere og mere naturligt, så glemte hun at spørge efter sin kiks. Og nu bliver kiksen brugt som belønning for noget andet, man har svært ved at lære. Man har jo ikke brug for en belønning, når noget er nemt. Det forstår hun godt. Altså når det lige passer hende.

Vi arbejder altid kun på en ting ad gangen, og lige nu arbejder vi på at lære at begrænse medietid. Primært tid med hendes tablet. Du kan læse mere om det her.

Kiksen er i starten helt stor og rund og tæller næsten for et helt måltid. Så bliver den først delt i halve, og så i 3 stykker, hvor man får et af dem. Når det går rigtigt godt ,bliver de delt i kvarte, og så plejer vi også snart at være der, hvor hun glemmer at spørge om dem.

Når hun så en gang i mellem vil have en kiks, uden at hun har foretaget sig noget som svarer til en belønning, så finder jeg på noget. Så siger jeg højt at jeg skal finde på noget, som er en ny opgave for hende, og som fortjener en kiks. Pt. er det så, at vi sammen går ud med skraldeposen. Selvom den ikke er helt fyldt endnu, så er det anledning til at give en belønning, hun lærer noget, jeg bryder ikke kiksens magt og hun får lov til at spise kiks, når hun gerne vil have den. Win-win for alle 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s